grimbergen verenigt

Een sociaal verkoopkanaal

Lokale verenigingen een duw in de rug geven en zelf een graantje meepikken? Meld je gratis aan en bied je producten aan als een kant-en-klare webshop voor Grimbergse verenigingen en goede doelen!

Verenigingen en scholen verkopen jouw producten online

Grimbergen Verenigt is een marktplaats waar kleine non-profits een kant-en-klare webshop starten met producten van Grimbergse handelaars.

In het aanbod kunnen ze kiezen tussen verschillende verkopen aangeboden door onze handelaars. Elke verkoop bestaat uit producten met een vooraf bepaalde in- en verkoopprijs.

Eens ze hun keuze hebben gemaakt, starten ze een webshop in een handomdraai. Telkens iemand via deze webshop bestelt, ontvangen zowel de handelaar als de organisatie meteen hun deel van de opbrengsten.

Hoe werkt het?

De organisatie kiest

Ze starten een webshop met jouw producten in enkele klikken.

Elke organisatie heeft een eigen link die ze kunnen delen met sympathisanten.

Sympathisanten bestellen

Mensen bestellen en betalen online. Zowel jij als de organisatie kunnen volgen hoeveel er reeds besteld werd.

Ontvang de opbrengsten

Per bestelling krijg je meteen de aankoopprijs op je online rekening van Stripe gestort.

Vandaar kan je verder doorstorten naar je bankrekening, meestal eenmaal per maand.

Verdeel de bestellingen

Aan het einde van de verkoop, gemiddeld na 3 tot 4 weken, lever je alle bestellingen bij de organisatie. Zij zorgen zelf voor de verdere verdeling naar de sympathisanten.

wat krijg jij?

Voordelen voor de handelaar

Geaggregeerde verkoop

B2C met de voordelen van B2B: de organisatie verkoopt voor jou en je hoeft slechts één keer te leveren. Zo heb je een minimum aan overhead.

Je eigen webpagina

Je krijgt een eigen pagina met een overzicht van al je producten.

Krijg je regelmatig de vraag voor sponsoring? Je kan de verenigingen naar hier doorverwijzen om een cent bij te verdienen.

Marketingkanaal

Op de webshops van Crowdselling kopen mensen voornamelijk om te steunen. Het gaat bovendien vaak om jonge kopers.

Een ideale gelegenheid om je product te introduceren bij een nieuw publiek!

Nieuw afzetkanaal

De non-profit wordt een reseller.

No cure, no pay

We geloven sterk in een win-winverhaal. Er zijn geen vaste kosten: er wordt enkel commissie afgehouden wanneer je iets verkoopt.

Instant en zeker betaling

Alle bestellingen die je levert, zijn steeds van op voorhand betaald. Alles is geautomatiseerd dus je hoeft zelf geen betalingen op te volgen.

Veelgestelde vragen.

Hoe word ik betaald?

De inkomsten van je verkoop worden bijgehouden op een online rekening van Stripe. Je krijgt bij registratie je een eigen Stripe account, waar je zelf volledig de controle over hebt. Je kan kiezen om je opbrengsten dagelijks, maandelijks of met een druk op de knop te storten op jouw rekening.

Prijs

Je bepaalt als partner een gestandaardiseerde inkoop- en verkoopprijs voor de organisaties. Op die manier heb je ook controle over onze commissie. Die bedraagt 7% excl. BTW op de verkoopprijs van de vereniging, met een minimum van € 0,70 per bestelling.


We raden aan om de marge van de vereniging op minstens 40% te leggen. Je kan een simulatie van de prijzen maken in deze Google Sheets.